„Хумор“ на бугарски начин: Татко, син и историјата на Македонија во „вицот на денот“

Бугарскиот портал „Експерт“ во рубриката „Виц на денот“ објави нешто што може да биде сè освен смешно за нивниот југозападен сосед. Напротив.

„Вицот“, а во суштина тешка навреда за „браќата“ отаде границата:

„Македонец го кара синот:

  • Разбирам да имаш двојка по географија – светот е голем, не можеш да го знаеш целиот.
  • Разбирам по музика – не може да пее секој.
  • Ама по историја на Македонија? Толку ли не можеш да ги научиш тие две страници, бе?“.