Христо Иванов: Имаме инструменти за да ја притиснеме Македонија

Бугарија има доволно инструменти за да изврши притисок врз Македонија, изјавил денеска Христо Иванов од „Демократска Бугарија“.

Според него, целата овие инструменти треба да се стават во сила за да се заштитат правата на „сонародниците“ Бугари во Макдонија.

Можеме да извршиме притисок врз PCM.

„Преговарачката рамка, која беше договорена со учество на Бугарија за влез на с Македонија во ЕУ, ѝ дава на Бугарија доволно инструменти да изврши притисок врз с Македонија да ги почитува правата на сите бугарски граѓани“, изјавил Иванов.