Десет години по прославата на укинувањето на визите за македонските граѓани за влез во Европската унија, на Македонија и понатаму ѝ се затворени вратите на европското семејство, овојпат од исток, а Ламбе Алабаковски и тогаш и сега ги плени срцата на Македонците со својата љубов кон татковината искажана во неговиот вонвременски хит „Земјо моја“.