Хит на денот: „А бре, Македонче“ – „Балкан бенд“

Рефренот „Нека разберат клетите душмани, македонско име нема да загине!“ од „химната“ на македонските партизани од Втората светска војна во изведба на „Балкан бенд“ громогласно одекнува во денот кога по кој знае кој пат му ја кројат капата на македонскиот народ без да го прашаат.