Партијата „Има таков народ“, која освои најмногу гласови на изборите во Бугарија, за предизборната кампања го препеа Препеаниот хит на бугарски на Здравко Чолиќ од 1980 година,„Пусти, пусти моду’ беше неофицијална химна во кампањата на партијата на Слави Трифонов пред последните предвремени избори во Бугарија.

Бугарскат верзија оди под наслов „Збогум на мафијата“ е драматично поразличен од оригиналот а „девојката од Трст“ во бугарската верзија се занимава со обвинувања за врски помеѓу криминал и политика во таа земја.

Музиката од нумерата на Чолиќ зад која стојат Горан Бреговиќ и Корнелије Ковач, објавена на албумот познатиот пејач „Због тебе“ од 1980 година останува иста.