Аналитичароит Џевдет Хајредини со реакција изјавата на премиерот дека Договорот со Кинезите за патот Кичево-Охрид треба да се раскине, по 10 години немаат пуштено ниту еден метар

„СИНОХИДРО, поради лошиот проект, 10 години не може да го изгради автопатот Кичево – Охрид, затоа другите делници на Коридорот 8, “Бехтел и Енка” почна да ги гради без проект, со договор кој, според Ковачевски, не се крие, ама не може да се гледа“.

Објава на Фејсбук на аналитичарот Џевдет Хајредини