Хајредини: Онишченко добил пасош исто како и другите 215 криминалци

„Сосема јасно е дека немало ниедна причина на човекот на Путин да му се даде државјанство за Македонија да добие некој медал во коњско трчање“, вели Џевдет Хајредини во врска со Украинецот Онишченко, човек баран со меѓународна потерница и име запишано на „црната листа“ на САД..

Напротив, има повеќе познати причини неговото барање да се одбие.

Очигледно, причина била иста како за издавањето на претходните 215 македонски пасоши на балкански криминалци,“ констатира Хајредини во статус на Фејсбук.