Екс премиерот Никола Груевски реагира на обвинувањата од неговото наследник Мицкоски кој го обвини за тајна комуникација со владата со цел уставни измени.

,,Во врска со изјавата на Христијан Мицковски за германскиот медиум ФАЦ а поврзано со мене, го повикувам јавно да одговори на следните две прашања:
1. Дали е точно дека тоа го кажал во изјавата за германскиот медиум,
2. Доколку е точно, дали може лично тој јавно да каже со кој мој потег, изјава, натпис или било што јас сум се обидел да ја поделам партијата и да даде доказ дека јас сум прифатил валкана игра со власта која треба да ја спроведам со помош на мои приврзаници во партијата.
Се надевам дека одговорот ќе е јасен, недвосмислен, директен и личен исто како и изјавата, без префрлање на изјави на преставници на партијата, портпароли, давање брифинзи на портали или други медиуми со кои има блиска соработка”, пишува Груевски во барањето до Мицкоски.


Преходно Мицкоски отвори војна со својот претходник

Мицкоски отвори фронт со Груевски, го обвини дека шурува со власта за уставни измени