Груевска-Маџоска: Немало да има додавки на јазикот? Па, Бугарија не го бара тоа, туку потпис дека е вештачки

Професорката Симона Груевска-Маџоска од Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ од Скопје ги коментира реакциите на македонскиот државен врв за португалскиот предлог за надминување на бугарското вето за старт на преговори на Македонија со Европската унија.