Грубо прекршување на изборниот молк, власта молчи (ФОТО)

Во пресрет на утрешните избори во Куманово утринава е забележано грубо прекршување на предизборниот молк во корист на еден од кандидатите за претседател.

Предизборниот молк е прекршен пред основно училиште.

МВР и владата молчат за прекршувањето на изборниот законик најверојатно од членови или симпатизери на власта.

https://twitter.com/juuuzernejm/status/1124576606725517312?s=19