Пациент кој 18 дена бил во Ковид центар организиран од министерот за здравство Венко Филипче раскажува за пеколот во кој се нашол додека во јавноста власта се фали дека состојбата со пандемијата се менаџира успешно.

Пациентот во контактна емисија на ТВ24 раскажува за чашата вода побарана од пациенти, за фекалиите на душеците на кои спијат болните и за темните тоалети, за повиците за помош од на пациентите кои умирале по десетина минути и за други грозотии.

Страотното сведоштво на овој линк кој ја пренесува содржината на емисијата на ТВ 24.

https://www.facebook.com/480770282406212/posts/1204704230012810/