Грчките сексуални работници се загрижени дека новите упатства за здравствена безбедност за нивна заштита како и на клиентите од коронавирусот ќе им наштетат на нивниот бизни.

Прописите што стапија на сила на 15 јуни налагаатсексуалните работници да ги чуваат имињата и телефонските броеви на клиентите, а сексот да биде ограничен на 15 минути.

„Кој клиент ќе ни ги даде своите лични податоци? вели Ана Курупу, транс-жена, која ја предводи ја предводи групата „Црвена чадор“, за Ројтерс.

Правилата налагаат употребата на маски, партнерите да ги држат одалечени главите, постелнината да се менува по секоја средба, безготовинско плаќање и клиентите да оставаат име и контакт број.