Грчки кумашин на Брат Љубе коси трева пред МВР за речиси 50 илјади евра

Кумашинот на советникот на премиерот Заев за странски инвестиции Љубе Бошкоски доби тендер за косење трева пред објекти на МВР.

Пред 35 дена Нектариос Николаидис кој е граѓанин на Грција на добил државен бизнис од Министерството за внатрешни работи за „услуги за косење трева“ во вредност од два милиони и 950 илјади денари, или речиси 48 илјади еврa се вели во истражувањето на pressingtv.mk

Повеќе информации за Николаидис на овој линк

Во времето на Груевски Бошковски беше уапсен за наводно примање пари од грчки бизнисмен со цел промена на името по што мина неколку години в затвор.