Грчки хирург “трола” македонски колеги за првата трансплантација на срце (ФОТО)

Грчки хирург на Фејсбук тврди дека првата трансплантација на срце во Македонија е направена многу одамна а таа што се случи минатата година била во Северна Македонија.

Коментарот доаѓа откако еден од членовите на македонскиот тим за Др. Јовев објави дека се работи за прв ваков зафат во Македонија.

Цинизмот на грчкиот лекар е нескриен колку што е нескриено и чувството на пониженост на лекарот кој поради политичарите на власт не може да каже дека е од Македонија без за тоа некој да го “трола”.