Грчева: Ветерници и увоз на јаглен не одат заедно. Повеќе личи на ветер и магла

Солза Грчева, лидер на партијата Глас за Македонија и поранешна пратеничка, го коментира „коперниканскиот“ пресврт во енергетската политика на власта, која најави голема странска инвестиција во ветерници истовремено со најавениот увоз на јаглен од Косово за РЕК Битола.