Грчева: Ако албанските партии не ја поддржат резолуцијата, соучесници се во нашето исчезнување. Апла!

Солза Грчева, претседателка на партијата Глас за Македонија и поранешна пратеничка на СДСМ, ги коментира реакциите на партиите на Албанците во врска со резолуцијата предложена од ВМРО-ДПМНЕ за преговорите со Бугарија.