Горјан му пиша на Трендо и ги нареди сите со ред

Еден Горјан е преполн со јадови. Седнува и пишува писмо до офф.нет.мк.

Останатото е историја:

Друже Трендо,

Пошто твитер ми дава простор колку да кажам дека “утрово сонцето изгрева во 6 часот…“, Офнет останува единствено место кај што би можел да си го споделам и исцедам од мене ова црнило од душата.

Прости ми, ама Столе ме погоди у живец…

Срам да ни е на сите Mакедонци, што “спиевме на тоа уво“, дека друг ќе смени нешто, дека Путин ќе упали нуклеарки, дека Трамп ќе го ишамара Бејли, дека Грците нема да го ратификуваат договорот (Боже, за ова не ни простувај!)… Зарем има поголема брука, да те соголи до гол г’з и таков да те покаже на цел свет, едно друштво од шарлатани и шибицари?

Еј, срам да ви е вас граѓани на РСМ/албанци Македониш/дел од албанското население кое живее во РСМ/знаете ли кај терате? Засрамете се, затоа што сте свесни како не пониживте нас, вашите комшии, колеги, пријатели. Затоа што дозволивте една криминална банда да ги закопа сите надежи за здрав соживот и почит во оваа земја, која ве хранела и вас и вашите предци и вашите деца. Затоа што заривте уште еден нож во грбот на луѓето кои секогаш ве повикувале на заедничка борба, на заедничко градење и славење. Ни се помочавте у фаца на нас…

………………….

Целото писмо прочитајте на off.net.mk, огромен дел од вас може да се најдат во напишаното на овој линк

https://m.off.net.mk/pisma-na-chitateli/pisma-na-zasrameni-chitateli