Гласот на Америка н попладнево објави анкета во која испитаниците на сајтот на сервисот на македонски јазик требаше да одговори на анкетното прашање: Кој е вашиот избор за претседател на Северна Македонија?

Според анкетата, Македонија е отворена жена да ја води државата, а кандидатите ја добија следнава поддршка:


– Гордана Силјановска-Давкова 60 %

– Блерим Река 3 %

– Стево Пендаровски 15 %

– Нема да гласам 22 %

Анкетата, како што велат од сервисот, не е научно истражување на јавното мислење и го одразува личниот став на учесниците во анкетата.

Извор: Гласот на Америка