Копредседавачот на македонско – бугарската комисијата Драги Ѓеоргиев, за Телма вели дека е лага и конструкција тоа што во францускиот предлог е прикажано дека е постигнат договор меѓу членовите на комисијата цар Самоил да биде внесен како бугарски цар.

Според него, договорено дека тој ќе има третман на споделена заедничка историска вредност.