Новиот неформален светски шампион со победата во финалето на Вимблдон ја отфрли сугестијата на премиерот Заев кој по запеаната “Македонско девојче” со поканата за посета на тенискиот ас му достави индиректно барање за земјава да зборува како за С. Македонија а не само за Македонија.

На прес конференцијата по победата на Вимблдон, Ѓоковиќ рече дека ја прифаќа поканата за посета и дека ја видел изјавата на Заев но повторно ја спомена само Македонија без да ја употребува наметнатата придавка.

Ќе го исправи ли пак Заев српскиот ас ќе видиме во деновиве што следат.

Линк до видеото

https://www.facebook.com/groups/1952172491778297/permalink/2283048325357377/?sfnsn=mo&s=1317270620&w=y