Фејсбук статус на новинарот на емисијата Заспиј ако можеш Горан Момироски кој раскажува четири случки и контакти со граѓани што му се случиле во 90 минути додека патувал низ Македонија.

Патарина: Абе новинар, зашто не даваат избори кога пропаднаа уставните измени (Кревам раменици)


Бензинска: Добри сте и убаво зборуете (Г.М и Dragan Milosavljevic) ама народ чека избори
(Кој чека ќе дочека – дофрлувам шеретски)

Дуќан: Газетар не го бива работа, ни овој ваш Таче ни ови наши не ги бива, деца се спрема да беже од септември у Швицарска. Ќе има ли избори скоро да се види чија нана црну вуну преде? (Nuk e di zotèri mirupawshim – му велам)

Патарина2: Издржете до избори да не ве утепаат, масакр ќе им се деси на Тачевци, ќе немаат 20 пратеници

Кревам рамена како да сум нешто крив, палам колата и си викам: Таче бе како ли не си свесен народ што ти мисли.

Фејсбук статусот Момироски го пишува со хаштазите:

#90минутиВоМакедонија
#ИзбориЛиСеИзбориКакоНаВратотЃердани