Сопственикот на агрегаторот на вести Time.mk Игор Трајковски смета дека тие што туркаат да биде изгласан и тие што ќе гласаат за усвојување на францускиот предлог за кој нема двотретинско мнозинство поддршка се штетници.

,,Кога немаш 2/3 мнозинство ни да го почнеш, камо ли да го истераш процесот до крај, мега штеточина си да гласаш за процесот кој само ќе ни ги поткопа и така лошите позиции. Кретени безкичмењарски”, пишува Трајковски чиј агрегатор time.mk.