Поранешната министерка за култура Ганка Цветанова на Твитер прашува кој бил основниот мотив за, како што вели, „леснотијата“ со која се откажаа од името, идентитетот, културата и историјата , без притоа да се побараат гаранции за датум за преговори со ЕУ