Функционерот на СДСМ Глигорије Стојановски кој од Македонец станал Албанец во обид да ја објасни позицијата на неговата партија за историските теми со Бугарија и работата на комисијата вели дека никој не знае што се случило пред 6 века и дека историјата ја пишуваат победниците.

,,Историјата е релативна работа. Пред 600 години што се десило ни ја ни вие ни некој друг знае. Историјата ја пишуваат победниците”, вели во емисијата новопечениот Албанец функционер на СДСМ од Тетово кој откако си го сменил националното чувство е вработен во државниот центар за социјална работа.


VID_20220819_110921_804.mp4