Француски астронаут понесе македонско знаме во вселената

Мандатарот за состав на влада во Бугарија, Слави Трифонов, уште не испратил „Северен Македонец“ во вселената заедно со Бугарин и Бугарка, како што вети, но затоа астронаутот Томас Пескет од Франција го понесе и знамето на Македонија на своето последно патување, објавувавјќи фотографија на својот профил на Инстаграм.