Франција засега не ги сака Македонија и Албанија во ЕУ, блокот има други проблеми!?

Франција ги информирала членките на ЕУ дека, засееа, е против почетокот на преговорите за членство со Северна Македонија и Албанија, коментираат дипломатски извори за Ројтерс. Повеќе од половина од 28-те земји-членки на ЕУ, како и нејзините високи официјални претставници во Брисел, инсистираат да бидат наградени двете балкански земји за нивните реформи и предупредуваат дека во … Продолжи со читање Франција засега не ги сака Македонија и Албанија во ЕУ, блокот има други проблеми!?