Инспириран од лидерот на СДСМ и премиер Зоран Заев за „квант(и)ниот скок“ што го направила државата откако ја водат, министерот за здравство и потпретседател на владејачката партија Венко Филипче од предизборниот митинг во Прилеп ќе порача дека за четири години прескокнале векови?!