Попот Филипче и црната македонска реалност (КАРИКАТУРА)

На денот кога Македонија пребројува 30 починати од Ковид-19 авторот Седо Перо објавува карикатура што најсликовито ја опишува црната македонска реалност.

Во неа министерот за здравство е прикажан како поп кој и пали свеќа на Македонија.

Вчера Филипче изјави дека граѓаните долго чекале да дојде Заев за да се остварат соништата на нивните деца.