Фејсбук-страницата на Заев се менаџира од градот каде што живее Груевски (ФОТО)

Фејсбук страницата на лидерот на СДСМ Зоран Заев има 4 администратори кои што според ИП броевите односно податоците кои ја даваат локацијата на интернет се наоѓаат во Будимпешта.

Проверката направена од активисти на Твитер покажува дека од вкупно 22 администратори 17 се во Македонија 4 се од Унгарија и еден од Велика Британија.