ФБ реакции: Само со луѓе како Пауновски ќе ни ја биде државава

Лавина реакции на социјалните мрежи предизвика заканата на премиерот Зоран Заев дека ќека предлог за разрешување на директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, кој не се согласува да прими 35 „рамковни“ инспектори кои, според него, немаат соодветна стручност, а условуваат да работат само во три општини во западниот дел од државата.