Фатен и вратен во затвор осуденик за убиство

Осуденик за убиство е фатен во селото Маково општина Новаци.

МВР информираше дека вчера попладне е пронајден 60-годишникот кој избегал од затворот во Прилеп, а кој е осуден на 16 години и 4 месеци за убиство.


Вратен е во затворот каде што треба за доиздржување на уште девет години и седу месеци.