Популарната друштвена мрежа во тајност развила технологија со која буквално ќе ве снима. Таа е од 2015. година, а ја разработила и зад неа стои софтверската компанија CBI Insight.

Во пракса тоа изгледа вака. Facebook патентирала технологија која преку умните телефони ве снима без да знаете, а со цел да ги следи вашите реакции на одредена содржина. За таа намера ви праќа порака, а ако на неа реагирате позитивнo, тие ќе продолжат да ви праќаат нови објави.

За сега е неизвесно како ќе реагираат корисниците на Facebook и дали оваа технологија ќе добие широка примена.