ЕВН: Граѓаните не ги плаќаат сите загуби на мрежата, имаме загуба од 20 милиони евра само за 2022

Австриската компанија ЕВН за јавноста доибјабува дека контроверзниот надоместок за пренос и дистрибуција постои отсекогаш а сега се издвојува согласно европските регулативи. Според ЕВН регулаторот односно Регулаторната Комисија за енергетика признава само дел од вкупните загуби а дел се на товар на компанијата. ,,Во интерес на точно и правилно информирање на јавноста, а особено на … Continue reading ЕВН: Граѓаните не ги плаќаат сите загуби на мрежата, имаме загуба од 20 милиони евра само за 2022