„Еуроњуз“ отвора регионално претставништво Белград

Советнилката за медиуми Александар Вучиќ, Сузана Васиљевиќ, потврди дека агенцијата „Еуроњуз“ отвора претставништво во Белград.

Таа ги потврди претходните медиумски извештаи дека во сделегацијата на францускиот претседател Емануел Макрон, кој денеска пристига во дводневна посета на Белград, ќе биде и Мајк Питерс, извршен директор на „Еуроњуз“.

Се очекува во претставништвото, за што детали ќе бидат соопштени утре, да бидат отворени 100 работни места, а се очекува дека тоа ќе ги подобри и новинарските стандарди, бидејќи го отвори регионалното претставништво во Белград ќе биде според сите светски стандарди.