Почитување на основните човекови права за затворениците и приведените лица ќе биде тешко во преговорите за членство на Македонија кои ќе ги води со ЕУ.

Ова денеска во Скопје го порача Фрејк Јанмат претставник на Европската Комисија кој учествува на затварање на проект за мониторинг на македонските затворски и притворски објекти.

Во видеото неговата изјава

https://www.facebook.com/MediumskaInformativnaAgencija/videos/245902500882450/