ЕУ и Македонија (ВИДЕО ПАРОДИЈА)

Блокадите за преговори на Македонија во ЕУ од страна на Грција и Бугарија и односот на Брисел кон Атина и Софија предизвикуваат голем број граѓани да ја преиспитуваат искреноста на Унијата за интеграција на Македонија.

Оваа тема се обработува и во видео пародијата за која многумина би се заколнале дека одлично го отсликува односот на ЕУ кон Македонија земја кандидат од 2005 со десетина препораки за почеток на преговори.