„Епл“ достигна вредност од три илјади милијарди долари

„Епл“ стана првата светска компанија која достигна вредност од три билиони долари, објави CNN.

Технолошката компанија на тој начин надмина уште една „магична“ граница.

„Епл“ ја надмина границата од 1 билион долари во 2018 година и прагот од 2 билиони долари во август 2020 година.