Симните емоции кај македонските навивачи за време на интонирањето на македонската химна пред мечот со Италија како да го најавија чудото во Палермо.

Искусни навивачи кои биле сведоци на многу други настани на македонските национални репрезентација во различни спортови за expres.mk тврдат дека начинот на кој на стадионот Енцо Барбера се пеела химната од навивачите бил посебен.


Енергијата која се чувствува за време на пеење на химната се чувствувала во текот на целиот меч на трибината со македонски навивачи кои не запреле со навивање и пеење во текот на целиот меч и потоа.