Македонец го кани најбогатиот човек на светот и газдата на фирмата за електрични Автомобили Тесла да размисли за отворање фабрика во Македонија.

Тој е љубопитен дали Елон Маск би инвестирал во Македонија каде веќе работат странски инвестиции од автомобилската индустрија.


,,Елон Маск, дали некогаш сте размислувале да инвестирате и отворите фабрика на Tesla во Јужна Европа? Македонија на пример? Само љубопитен. Има евтина работна сила (во споредба со Германија) и е една од најпозитивните бизнис клими во областа. Погледнете го КОСТАЛ на пример”, пишува Македонецот Марјан кој за разлика од владата размислува за привлекување на еден од водечките светски високо технолошки брендови.