Експертка од меѓународен калибар: Дали Царовска намерно го уништува образованието?

Професорката Јасна Котеска која учествува во јавни дебати, програми и анализи за образование и на водечки скандинавски високообразовни институции и организации со логично и директно прашање до министерката за образование и наука во владата на СДСМ.

“Дали Мила Царовска намерно работи на саботирање и уништување на клучниот сектор наука и образованиe во Република Македонија?”, прашува Котеска упатувајќи го прашањето на министерката која за помалку од 9 месеци во министерската фотеља имаше неколку високопрофили скандали во јавноста.

Иако јавно прозвана министерката Царовска молчи на прозивката на Котеска.