Ексклузивно: Ковачевски, Пендаровски и Груби биле предупредени дека даваат пасош на џокеј на Путин кој е на црна листа на САД

Премиерот Димитар Ковачевски најавува дополнителни проверки како украинскиот политичар Олександар Онишченко, кој е под санкции на САД но не кажува дека безбедносни експерти кои го проверувале досието на рускиот украинец предупредиле дека тој не смее да добие македонски пасош. Оперативци на службите кои го чешлале досието на Онишченко утврдиле дека неколку месеци пред да добие … Continue reading Ексклузивно: Ковачевски, Пендаровски и Груби биле предупредени дека даваат пасош на џокеј на Путин кој е на црна листа на САД