Едно семејството во Студеничани спречува 100 фамилии во селото да имаат струја изјавиле од ЕВН за А1он.

Семејството Идризи узурпирало и оградило земјиште околу 30 улови во селото и не му дозволува на ЕВН да ја поправи електричната инсталација која е уништена во кражбите на струја.

Повеќе детали на овој ЛИНК