Сопственикот на „Амазон“ најави дека ќе донира 100 милиони долари на непрофитната организација „Feeding America“ за да им помогне на „сиромашните семејства да добијат храна што сега им е потребна“.

Безос рече дека „Несигурноста за храна е проблем во САД дури и во„ обични “времиња, а СОВИД-19 значително го влошува овој стрес“, пренесе БГНЕС.