Актерот и шоумен Игор Џамбазов во стиховите напишани во чест на Денот на независноста прашува кој толку ја запусти Макеоднија и кој така и пресудил.

Џамбазов поставувајќи го прашањето кој се плаши името да и го изусти во песната вели дека не се плаши да викне ,,Македонијо”.

Постот на Џамбазов на овој линк

https://www.facebook.com/100044293726366/posts/pfbid0mYV94P1qWRxbRjnAxPoKgXKV4NTUiGDk1ZAf7bSm7Gn5pLCMBBs35edx99cCXZZ3l/