Во пресрет на денешното отворање на македонскиот н културен клуб „Никола Вапцаров во Благоевград, европратеникот Ангел Џамбаски објави транспарент на кој пишува „Македонија е бугарска“. 

Тој повика дека секој Бугарин требал да отиде во Благоевград, каде денеска ќе се отвори македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ со цел како што вели да се заштити бугарскиот интерес. 

„Заедно мора да го заштитиме сопственото минато, сегашноста и иднината!“, пишува Џамбаски. 

Тој повторно кажа дека се работи за еден народ…