„Не ја научивме лекцијата од Дурмо Турс, ни се случи Беса Транс.
Не ја научивме лекцијата ниту од модуларната ковид – болница во Тетово. Не дај Боже, што се однесува во властите, сите ние насекаде ќе гориме.“ – напиша Аријанит Џафери, активистот од невладиниот сектор и граѓанското општество од Тетово.“ – пренесе информативниот портал на албански јазик „ин7“.

„Ин7“ дополнува: „Џафери изрази загриженост по трагедијата со автобусот во Бугарија. Според Џафери, повторувањето на трагедиите е последица на молкот кон нив“

Инаку, во несреќата на автобусот на „Дурмотурс“ кај Ласкарци, Скопско, на 13 февруари 2019 година загинаа 16 лица.