Џафери не верува дека Унгарија ќе му даде азил на Груевски

Џафери: Унгарија нема да му даде азил на Груевски

„Унгарија е членка на Европската Унија и НАТО, а за да учествува во овие заедници, се проценува дека одлуките треба да ги превзема според европските вредности и јас не верувам дека унгарскиот народ ќе прифати да се стави еден црн печат на неговата судбина и неговиот статус како европско заедница со давање политички азил на Никола Груевски“- изјави спикерот на македонскиот парламент,Талат Џафери, во интервју за Алсат М.