Џафери го помести датумот за распуштање на Собранието

Собранието нема да се распушти во среда на 12 февруари, изјави претседателот на Собранието Талат Џафери.

По консултациите со ДИК и по добиениот одговор дека за спроведување на изборните дејствија се потребни 55 денови Џафери соопшти дека последен ден за распуштање на овој парламентарен состав е 16 февруари.

Неодамна Џафери рече дека рокот од 60 дена пред изборите почнува на 12 февруари