Џафери: Ако не се знае техничкиот премиер, ќе се одложат изборите!?

Ако до 30 или 31 декември нема сигнали кои ќе бидат функционерите на техничката влада, ќе биде јасно дека изборите нема да се оддржат на 12. април, вњели претседателот на Собранието Талат Џафери.

Како што пренесува Плусинфо, според Џафери тоа би бил најасниот сигнал, дали на 12. април ќе се одржат изборите, оти на 3. јануари ќе треба да биде изборот на техничката влада.

„Како што налага Пржинскиот договор, техничката влада  да се избере 100 дена пред парламентарните избири“, рече Талат Џафери, претседателот на Собранието, на денешниот брифинг за новинарите, во врска со информациите дека е можно одложување на изборите.