ДУИ упорно ја турка тезата дека е дојдено време за премиер и во рамки на кампањата Двоглав орел и прашањето „Зошто да не“ посамнаа на синоќа на скопската тврдина Кале.

„Евтини приказни, евтини политики, евтини анимации …“, реагираше градоначалникот Скопје Петре Шилегов на социјалните мрежи откако од пратеникот на ДУИ на Фејсбук објави видео и фото-материјали од „перформансот“

Не е познато дали за оваа манифестација имало дозвола од надлежните.

https://www.facebook.com/GrubiArtan/posts/10220645800848873